تائیدیه GMP

ویژه صنایع دارویی، بهداشتی، غذایی، پزشکی

GMP مخفف Good Manufacturing Practice (شرایط خوب (مطلوب) زیرساختار) است که فونداسیون اصلی سیستم HACCP است. در واقع GMPپایه و اساس نظام‌های ایمنی مواد غذایی (HACCP) است و اجرای این اصول سلامت محصول را طبق استانداردهای مورد نظر تامین می‌کند. اصول GMPعوامل کنترلی هستند که بر کل عملیات تولید و کنترل کیفیت تمرکز دارند و نه بر یک فرایند خاص.

 

وقتی صحبت از علوم و صنایع غذایی می‌شود، نخستین تصویری که در ذهن نقش می‌بندد کارخانه‌های صنایع غذایی هستند و اولین مسئله‌ای که مورد توجه قرار می‌گیرد شرایط موجود برای تضمین کیفیت، ایمنی و سلامت محصولات غذایی است و به تبع، به دنبال راهی برای محقق شدن این امر می‌گردیم. لازم به یادآوری است ایران از درخواست‌کنندگان عضویت در سازمان تجارت جهانی است، لذا باید نیازمندی‌های سازمان تجارت جهانی از مراحل اولیه آماده‌سازی، تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی به کار گرفته شود. در این راستا بر آن شدیم تا باب موضوعی تحت ‌عنوان اصول اجرایی GMP در کارخانه‌های صنایع غذایی را بگشاییم تا بتوانیم اصول ایمنی و سلامت محصولات غذایی را از ریشه و پایه درست بنیان نهاده و بدین‌گونه علاوه بر دستیابی به ایمنی و سلامت محصولات غذایی با گام‌هایی استوار قدم در راه تجارت جهانی و صادرات نهیم تا بتوانیم جایگاه واقعی خود را در صنعت غذا پیدا کنیم.

متاسفانه بسیاری از کارخانه‌های فعال در ایران بدون رعایت اصول یادشده ساخته شده و تعداد بسیاری نیز در حال ساخت است که اصول GMP در ساخت این کارخانه‌ها اصلا و یا تا حد زیادی رعایت نمی‌شود. این اصول در کارخانه‌های مختلف مثلا کارخانه‌های نوشابه‌سازی، صنایع لبنی و صنایع فراورده‌های گوشتی و… متفاوت است و باید توسط کارشناسان خبره در این‌گونه کارخانه‌ها پیاده و اجرا شوند.

 

قبل از اجرای سیستم HACCP و استقرار آن در کارخانه‌ و اخذ مدرک باید فونداسیون و پایه را بنا نهاد که GMP نام دارد.

GMP موارد زیر را شامل می‌شود:

۱ _ EC 93/43

۲ _ Codex 97/13

۳ _ مقررات فضای هر محصول

 

مزایای استقرار استاندارد GMP :

۱٫   ارزیابی یک سازمان مستقل از وضعیت تولید در شرکت

۲٫   شناسایی فرصت های بهبود در سازمان

۳٫   اعلام موارد عدم انطباق با مقررات و قوانین و استاندارد های GMP

۴٫   صدور گواهینامه و اجازه استفاده از تاییدیه GMP

۵٫   ایجاد اطمینان در مشتریان و مصرف کنندگان

۶٫   نظارت مستمر بر شرایط تولید و رعایت مقررات و قوانین

 

مراحل اخذ گواهینامه :

۱- ارزیابی وضع موجود بر اساس الزامات GMP توسط مشاور

۲- طراحی یا اصلاح سیستم های موجود اعم از فیزیکی یا سیستمی مورد نیاز با توجه به نظرات اصلاحی کارشناسان

۳- هماهنگی با شرکت گواهی دهنده جهت انجام ممیزی و صدور گواهینامه

۴- انجام ممیزی و بازنگری مدیریت

۵-اجرای سیستم

 

حمایت های صندوق نوآوری و شکوفایی: کلیک کنید

در قالب حمایت های اخذ استانداردهای تخصصی (کد 15)

تا سقف 60 میلیون ریال برای شرکت های داشن بنیان و مبلغ 100 میلیون ریال برای شرکت های دانش بنیان تولیدی و صنعتی

 

 

دریافت ضوابط gnp وزارت بهداشت